Ulu Cami’nin güneyinde bulunan Eski Hamam, Selçuklu döneminde yapılmış ve Karamanoğulları döneminde de kullanılmıştır. Kitabesi bulunmadığından yapım tarihi kesinlik kazanamamıştır. Günümüzde toprak altında kalan hamama batı yönünden on basamakla inilmektedir. Hamam soyunmalık ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden meydana gelmiştir. Moloz taş ve tuğladan yapılmış olan hamam dikdörtgen planlıdır. Üzeri kubbe ile örtülü olan hamamın kubbelerinden bir bölümü yıkılmış ve yerine ahşap bir örtü yapılmıştır. Sıcaklık kısmı dört eyvanların dışında kalan bölümlere üzerleri kubbeli halvet hücreleri yerleştirilmiştir.
Hamam Camikebir Mahallesi sınırları içerisinde Ulu Cami’nin güneyinde yer alır. Genel görüş, Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından yaptırıldığı yönündedir. Orijinal binasının büyük bir kısmı aynen durmakta olup, sadece büyük kubbe yıkılmıştır202. Yıkılan bu kubbenin yeri ahşap ile örtülmüştür. Bu kubbenin varlığını köşelerdeki kaide kalıntılarından anlamak mümkündür203. Şadırvanı betondandır. İçeri girildikten sonra sağdaki kapıdan sıcaklığa girilir. İki tarafta birer beşikörtüsü eyvan bulunan bu kısmın ortasındaki kubbede 11 pencere vardır. Solda usturalık ve abdesthanesi görülür. Bu kısmın tam ortasındaki kapı, hamamın yıkanma yerine açılır. Büyük ana kubbede 3’ü büyük, 51’i küçük 54 pencere bulunur. Ortada göbek taşı vardır. Göbek taşı betonla yenilenmiştir. Hamamda 10 kurna, 4 kapalı 6 açık halvet vardır. Hamamı irili ufaklı altı kubbe örter. Hamamın Ulu Cami’nin gelir vakıfları arasında olduğu anlaşılmaktadır.
Bu hamam dışında Ereğli’de iki hamamın daha bulunduğu; bunlardan birinin Roma dönemine ait olduğu kaynaklarda zikrolunur. Fakat ikisi de günümüze ulaşamamıştır. Roma hamamının bu günkü Rüstem Paşa Kervansarayı’nın altında olduğu; diğerinin de Cağaloğlu Bedesteni’nin güneyinde olduğu zikrolunur.